tisdag 31 juli 2012

Välkommen till Röttle Bioblitz

Röttle Bioblitz startar fredag 3 august. På denna sida kan du följa vad som händer i Röttle under dessa dagar.

Jag som skriver är inte biolog, ekolog eller nördig på småkryp, rara växter eller okända djur. Däremot bor jag här i Röttle och tycker det skall bli spännande att se vad som händer under dessa dagar och dela med mig mina intryck.

Här nedan vid en vall (ängen kallad i folkmun) som ligger söder om ån kommer kansliet att byggas upp. Idag finns enbart några rundbalar, men om några dagar kommer här vara fullt med tält, både för kansliet och för ett fältkök. Här kommer också finnas plats för de som vill tälta.
Kansliets plats söder om Röttleån
Kansliet med två större tält kommer att vara uppkopplat på nätet och där kommer det att finnas datorer, bildskärmar, stereoluppar, bestämningslitteratur mm.

Arrangör är Gränna skogsgrupp. Medarrangörer är Artdatabanken, Världsnaturfonden WWF, Jönköpings kommun, Skogsstyrelsen samt Göteborgs naturhistoriska museum.


Du behöver inte vara en erfaren inventerare för att medverka. Är du en nyfiken naturströvare som vill prova på hur det är att inventera är du välkommen. Har du inte möjlighet att vara här på plats kan du istället följa med här vad som händer under dessa dagar.



1 kommentar:

  1. Hej

    Allt ska förberedas så även maten. Brödet är i ugnen.

    Agneta

    SvaraRadera